Oleg Titov teeks ka karust baleriini

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala teatri loomingulise ala assistendi Oleg Titovi emotsioonidest tulvil balletitund on elamus omaette ja annab välja täismahus etenduse mõõdu. Helerohelises särgis, lühikestes pükstes ja sügavsiniste sokkidega mehe meeleolud ulatuvad sügavast rahulolematusest eheda rõõmuni. Ja sinna vahele mahub palju.

Sel nädalal oma esimest juubelit tähistanud Oleg Titov on sündinud Venemaal Kemerovos. 1984. aastal lõpetas ta Moskva Suure Teatri akadeemilise balletikooli. 1987. aastani töötas ta Novosibirski ooperi- ja balletiteatris ning seejärel Vanemuises. Ugalas on alates 2004. aastast. Lisaks õpetab ta Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias.

Hilissügisesel hommikutunnil on kultuuriakadeemia keldrikorrusel peeglisaalis balletitunnis viis piigat. Klaverisaatja mängib Schuberti valssi. Päev on veel ikka päris noor ja üks piigadest ei suuda kuidagi peita magusat haigutust. Titov ei lase ennast sellest vähimatki segada. «Üles-üles-üles! Kaks, kolm. Ettepoole, neli korda, viies üles. Saite aru?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles