Novella Hanson ei ole suutnud lubadusest kinni pidada

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novella Hanson esines Viljandis viimati veerandsajandi eest. Nüüd esineb ta jälle.
Novella Hanson esines Viljandis viimati veerandsajandi eest. Nüüd esineb ta jälle. Foto: Erakogu

10. novembril esineb Viljandi džässiklubis Novella Hanson, staažikas lavadiiva, kes on laulnud sellistes muusikajälje jätnud ansamblites nagu Fix, Laine, Repriis ja Initsiaal.

Kuulajate kõrvu ja südant hakkavad paitama muhedad ja meeleolukad lood. Kitarril saadab lauljatari Mart Soo, kes on tuntud Weekend Guitar Triost, ASK Soovikontserdist ja teistest koosseisudest.

Aastaid tagasi tunnistas lauludiiva meedias, et avalikkuse ees ta enam ei esine, aeg on ümber, aitab. Tore siiski tõdeda, et selles ei ole ta sõna pidanud: laval oli ta Fixi juubeli ajal ja ka aasta tagasi Tartu džässiklubis. Viljandis esines ta viimati enam kui veerandsajandi eest ja nüüd siis džässiklubis.

Novella Hanson tõdes, et tal endal ei tulegi meelde, millal ta viimati Viljandi publiku ette astus, kui välja arvata ülesastumised laululastega duettide konkursil. «Pean tunnistama, et ei ole suutnud lubadusest enam laval mitte laulda kinni pidada. Ise ka imestan. Olen sisemiselt valmis mõelnud, et ütlen alati ei, aga ju siis on mõned kutsujad kutsumises kindlamad kui mina äraütlemises. Ja kuidas saaks ära öelda, kui saad esineda koos Andre Maakeri või Mart Sooga! Mardiga oleme koos palju musitseerinud, aastane paus on küll sees, aga see esinemine on puhas rõõm, mis muud! On asju, mida võib vananedeski teha... kuni ühel päeval siiski enam ei või.»

Igal teisipäeval Fellini kohvikus koos käivas Viljandi džässiklubis esineb rahvusvahelisi koosseise, tuntud eesti muusikuid ja professionaalse suunatajuga noori talente. Klubi vaheldusrikas programm sünnib koostöös kultuuriakadeemia muusikaosakonna ja Eesti Jazziliiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles