Soome noorsookirjanik teeb veebiturnee Eestimaa koolides

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud.
Raamatud. Foto: Peeter Langovits

9. ja 10. novembril on soome kirjaniku Salla Simukka esimesed virtuaalkohtumised Eesti koolide õpilastega. Soome Instituudi katseprojekti käigus käib populaarne noorsooautor «külas» Viljandi, Pärnu, Jõgeva ja Tartu koolis.

Virtuaalkülaskäiguks valiti need neli Eesti kooli tänu sealsete soome keele õpilaste heale keeleoskusele. Samuti sobib Salla Simukka looming hästi just sellele vanuserühmale – põhikoolide lõpuklasside ja gümnaasiumi õpilastele.

«Meile on see uus põnev projekt,» ütles Soome Instituudi keeleprogrammi juht Juhani Koivuviita. «Saame tänapäevaste vahenditega soome kultuuri Eesti noortele lähemale tuua.»

Soomes on õpilaste virtuaalsed kohtumised eri ametite esindajatega üsna levinud. Ka Tartus töötav Juhani Koivuviita on kõrvaltööna juba aastaid samamoodi õpetanud emakeelt välismaal elavatele soome lastele. Virtuaalse kaugõppe vormis keeletundide andmine on üsna levinud ka Soome koolides, seda eriti saartel ja Lapimaal, kus on vähe õpetajaid ja vahemaad pikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles