Viljandis alustab taas tegevust poistekoor

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tallinna poistekoor.
Pildil Tallinna poistekoor. Foto: arhiiv

Uuel aastal saavad Viljandi poisid üle mitme aasta hakata laulma ülelinnalises poistekooris.

Koor asutatakse Viljandi linna, Eesti meestelaulu seltsi ja kohalike dirigentide koostöös ning selle tegevusele paneb aluse Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse arendusstipendium.

Loodava koori dirigendi Riina Trummi sõnul sündis idee eelkõige murest meie mees- ja segakooride meeslauljate järelkasvu pärast. «Ka Viljandi meeskoor Sakala, Viljandi kammerkoor ja Viljandi maakonna segakoorid vajavad hädasti tulevaste meeslauljate taimelava. Vaid siis, kui lapsepõlves on saadud hea ja tore laulukogemus, võib loota, et varem või hiljem leitakse taas tee koorilaulu juurde,» ütles Trumm.

Teine poistekoori ette astuv dirigent Signe Ristisaar lausus, et Viljandis ja selle ümbruses on palju poisse, kellel pole võimalust harrastada koorilaulu. Viljandi poistekoori asutamisega see võimalus luuakse.

Mõlema dirigendi sõnul on aeg selleks soodne, sest ees terendavad 2017. aasta noorte laulu- ja tantsupidu ning Eesti Vabariigi 100. aastapäeva pidustustega seotud esinemisvõimalused.

Uute kooride ellukutsumise projekti «Ärkamisaeg» juhtiv Alo Lõoke rääkis, et ajal, mil Viljandis tekkis idee koor luua, oli sama mõte tärganud ka mitmel laulupeo dirigendil, kes on mures meeskooride liikumise pärast Eestis.

«Hirvo Surva ja Heli Jürgensoni juhtimisel sündis projekt »Ärkamisaeg«, mis loob üle Eesti seitse uut noorte meeskoori, peale Viljandi Pärnus, Tallinnas, Tartus, Võrus, Jõhvis ja Narvas,» selgitas Lõoke.

Laulupoisse oodatakse koorikatsetele tuleva aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles