Juhtkiri. Peaaegu puhas leht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Teisipäeva õhtul lasus Mihkel Kraavil ülesanne anda Kolga-Jaani vallavolikogu istungil ettenähtud 15 minuti jooksul nii palju olulist infot, kui ta oskas. Ta pidi tegema valikuid. Kraav otsustas pühendada suure osa kõneajast enda tutvustamisele. Nii said volikogu liikmed ja vallarahvas üht-teist teada võõrast mehest, kes valiti veidi hiljem vallavanemaks. Palju aga alles selgub.

Praegu ei ole mõtet analüüsida, kui väärt mees uus vallavanem on. Mõelda tuleks sellele, mida peaks ta tegema, et ennast vallamajas kehtestada. 

Uus vallavanem saab midagi sellist, mida ihaldavad paljud poliitikud: tal on võimalik alustada üsna puhtalt lehelt, sest temast teatakse vähe ja ta ei võta vallamajja luukeresid kaasa. Päris puhtalt siiski mitte, sest tema eelkäija Kalevi Kauri mahavõtmine tekitas vallas palju paksu verd ning uue vallavanema kohaletoojaid vaadatakse üsna umbusklikult või lausa vaenulikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles