Mulgimaa kultuuriprogramm ootab ettepanekuid

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgimaa sümboolseid piire tähistavad viidad Pärsti ja Paistu valla piiril.
Mulgimaa sümboolseid piire tähistavad viidad Pärsti ja Paistu valla piiril. Foto: Elmo Riig / Sakala

1. detsembrini saab esitada taotlusi, et küsida toetust „Mulgimaa kultuuriprogrammist 2014–2017". Programmi rahaline maht on 54 450 eurot.

Kultuuriprogrammi eesmärk on väärtustada ja taaselustada Mulgimaale omast elulaadi, tavasid ja kombeid, oskusi ja keelelist eripära. Programmi abil soovitakse kaasa aidata vaimse kultuuripärandi taastumisele ja säilimisele ning püsimisele elavas kasutuses. Oluline on noori siduda esivanemate keele ja kultuuripärandiga ning laiendada kohalikus kultuuris osalejate ringi ning toetada sellele kaasa aitavaid tegevusi väljaspool Mulgimaad.

Programm hõlmab Mulgimaa territooriumil asuvaid omavalitsusi,  Viljandimaal Abja, Halliste, Karksi, Tarvastu ja Viljandi vald (endised Paistu ja Pärsti vald) ning Mõisaküla linn ning Valgamaal Helme, Hummuli ja Põdrala vald ning Tõrva linn.

„Mulgimaa kultuuriprogramm 2014–2017" põhineb endisel riiklikul programmil „Lõunaeesti keel ja kultuur 2000–2009" ning on jätkuks programmile „Mulgimaa kultuuriprogramm 2010–2013". 

Kultuuriministeerium on Mulgimaad edendavaid tegevusi toetanud 2010. aastast. Programmi koordineerimise ja täitmise eest vastutab rahvakultuuri keskus. 

Toetuse saajad võivad olla riigiasutused, omavalitsused ja nende allasutused, avalik-õiguslikud juriidilised isikud, äri-ja mittetulundusühingud, sihtasutused ning füüsilisest isikust ettevõtjad.

Taotlused palutakse esitada digitaalselt allkirjastatun rahvakultuuri keskuse veebilehel või saata need aadressil Vilmsi 55, 10147 Tallinn.

Programmi tervikteksti ning toetuste taotlemise tingimustega saab tutvuda rahvakultuuri keskuse veebilehel. Liasinfot jagab keskuse programmide osakonna juhataja Margit Salmar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles