Üürnikud on tihti laisad korstnapühkijad

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Meil on kätte jõudnud viienda aasta mäsu: tööd on kaks korda rohkem kui eelmistel aastatel,» kõneles Viljandi korstnapühkija Valbo Tähiste.
«Meil on kätte jõudnud viienda aasta mäsu: tööd on kaks korda rohkem kui eelmistel aastatel,» kõneles Viljandi korstnapühkija Valbo Tähiste. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tuleohutuse seaduse tõttu, mis nõuab majaomanikult korstnapühkija visiidi kohta tõendit, on viinud mustakuuelisi ametimehi ka sellistesse majapidamistesse, kus luud ei lähe piltlikult öeldes enam korstnast läbigi.

Viljandi korstnapühkija Valbo Tähiste tähelepanekute kohaselt on kõige lohakamad üüripinnal elavad inimesed, kelle majaperemees elab kaugel.

«Tundub, et neil on ükskõik, mis juhtub, umbes nii, et mõisa köis, las lohiseb. Halvema üllatusena olen aastakümneid puhastamata korstnajalast leidnud tahmasamba, mis ulatus keldrist teise korruse ahju siibriteni,» rääkis ta. Enamik eramajade, iseäranis uute hoonete omanikke on Tähiste kinnitust mööda siiski ka ise korstnapuhastamisega korralikult hakkama saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles