Naised tõid nahad turu kõrvale

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil on üks näituse koostajaid Made Uus, enda pargitud hundinahk ümber. Taamal otsib kasukale sobivat kohta Marja-Leena Jaanus. Hästi kasvatatud koer Sabby ei lase end paljudest peibutavatest lõhnadest segada. Näitust saab vaadata 13. novembrini.
Esiplaanil on üks näituse koostajaid Made Uus, enda pargitud hundinahk ümber. Taamal otsib kasukale sobivat kohta Marja-Leena Jaanus. Hästi kasvatatud koer Sabby ei lase end paljudest peibutavatest lõhnadest segada. Näitust saab vaadata 13. novembrini. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui teed pahaaimamatult lahti sügavkülmiku ning sealt vaatavad suitsuvorstide ja marjade kõrvalt vastu oravanahad ja mõned soolamata jäärakotid, on selge, et see ei ole päris tavaline külmik.

Täpselt selline pilt avaneb traditsioonilise käsitöö entusiasti, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppejõu Made Uusi koduses külmkapis.

Uus on üks Viljandi turu kõrval Vilma majas Wimkas avatud näituse «Naised ja nahad. Hunt, lambad ja teised» autoreid ja koostajaid. Nahad on eranditult kõik naiste tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles