Viljavihuga Kalevipoeg astus kahest siitnurga kandidaadist mööda

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui koristustööd olid juba käima läinud, tulid Oidermaa tallu osaühingu Bayer töötajad, kes tegelevad ravimite ja meditsiiniseadmetega ning on tegusad taimekaitse vallas. Peremees Erki Oidermaa (paremal) märkis, et noil linnainimestel oli igatahes palju lusti, kui nad läbi viljatolmu kombaini juurde jooksid, et selle peal kaasa sõita.
Kui koristustööd olid juba käima läinud, tulid Oidermaa tallu osaühingu Bayer töötajad, kes tegelevad ravimite ja meditsiiniseadmetega ning on tegusad taimekaitse vallas. Peremees Erki Oidermaa (paremal) märkis, et noil linnainimestel oli igatahes palju lusti, kui nad läbi viljatolmu kombaini juurde jooksid, et selle peal kaasa sõita. Foto: Erakogu

Viiest parima taimekasvataja tiitlile kandideerinust olid suisa kaks Viljandimaalt, kuid tiitli napsas endale siiski Põlvamaa mees.

«Põlvamaalt oli ju ka kaks kandidaati, eks see sellepärast tulnud siia,» lausus oktoobri lõpul aunimetuse pälvinud Erki Oidermaa.

Oli aga ka teisi tegureid, miks komisjon just Oidermaa talu peremehe esile tõstis. Nagu ütles Eesti Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse esimees ja parima taimekasvataja valimise komisjoni esimees Raul Rosenberg, on Erki Oidermaa edukas ettevõtja, kes oma igapäevaste toimetuste kõrval teeb sihikindlat tööd ka perefirma väljaarendamisel. «See tähendab kasvatada lapsi maast madalast nii, et neis areneksid välja oskused inimesi juhtida ja meie elu laiemaid protsesse mõista,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles