Kolga-Jaani sai uue vallavanema ja valitsuse

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kraav juhtis aastaid riigiasutust EENet, mis vastutas Eesti hariduse ja teaduse andmesidevõrgu arengu eest. Pilt on tehtud 2003. aastal.
Mihkel Kraav juhtis aastaid riigiasutust EENet, mis vastutas Eesti hariduse ja teaduse andmesidevõrgu arengu eest. Pilt on tehtud 2003. aastal. Foto: Ove Maidla / Postimees

Kell 17 alanud Kolga-Jaani vallavolikogu istungil valis volikogu kuue poolthäälega uueks vallavanemaks riigiasutuse EENet kauaaegse juhi Mihkel Kraavi. Eelmisel nädalal tagandasid kuus volikogu liiget ametist omavalitsuse senise juhi Kalevi Kauri.

Kuue vallavolikogu liikme eestkõneleja Anzori Barkalaja tõi Kraavi tugevustena välja tema apoliitilisuse, meeskonna juhtimise oskuse ning asjaolu, et väljaspoolt tuleva inimesena puuduvad tal vallas isiklikud huvid.

Vallavalitsuse uuteks liikmeteks said Märt Laansalu (vastutusalaks majandus- ja ettevõtlusvaldkond), Ulvi Tatar (sotsiaal-, kultuuri- ja haridusvaldkond), Riina Pärgmäe (finantsvaldkond) ning valla arendusnõunik Rivo Aren, kelle ülesandeks on planeeritud elukeskkonna arendus.

Tänasel istungil tutvustab Mihkel Kraav ennast ja oma meeskonda ehk inimesi, kelle ta tõi uude vallavalitsusse.

EENet oli asutus, mis vastutas Eesti hariduse ja teaduse andmesidevõrgu arengu eest. Mihkel Kraavi juhtimise ajal kasvas selle eelarve kordades. Nimetatud asutus lõpetas tegevuse 2013. aasta aprillis. Kraavi CV-sse on kirjutatud aga ka riigikogu liikmena teenimine. Aastatel 1993-1995 kuulus ta selle koosseisu kuningriiklaste fraktsiooni liikmena.

Eelmisel nädalal umbusaldas Kolga-Jaani vallavolikogu kogu taasiseseisvumise aja vallavanemaks olnud Kalevi Kauri. Volikogu kuus liiget heitsid talle ette autoritaarset juhtimisstiili ning sellest tulenenud probleeme. Istungile kohale tulnud rahvamass avaldas aga Kaurile selget poolehoidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles