Lumelükkajad loodavad teeomanike vastutulekule

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öeldakse, et eratee on omaniku asi. Et aga lapselapsed või päästeautod mööda hooldatud teed elumajani sõita saaksid, tuleb omanikul teeääred võsast puhtad hoida ja tähistada kaitset vajavad või ohtlikud objektid.
Öeldakse, et eratee on omaniku asi. Et aga lapselapsed või päästeautod mööda hooldatud teed elumajani sõita saaksid, tuleb omanikul teeääred võsast puhtad hoida ja tähistada kaitset vajavad või ohtlikud objektid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

«Oi, jah. Ikka on teema, igatalvine teema,» ohkas Viljandi valla teede peaspetsialist Tanel Raud, kui pidi vastama küsimusele, kas erateedelt lumelükkamine on vallale igatalvine mure.

Viljandi, Tarvastu ja Suure-Jaani valla ametnike sõnul on märgistamata teeotsad, teele liiga lähedal kasvav võsa, kärpimata jäänud hekid ja puud või tähistamata ohtlikud kohad just need, mis muudavad lumetõrjuja töö raskeks.

Ehitusseadustik kohustab eratee omanikku teed sel moel korras hoidma, et seal saaks ohutult liigelda. Talvisel ajal kindlustab erateel ohutu liiklemise korralik teehooldus. Et aga lumesahaga traktor saaks teed lahti hoida, peab eraomanik selleks oma panuse andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles