Teatri esimene kinoseanss lõppes aplausiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala ajutine teatrisaal sobib hästi ka filmide näitamiseks.
Ugala ajutine teatrisaal sobib hästi ka filmide näitamiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeva õhtul kutsus Ugala inimesi tasuta oma ajutisse teatrisaali kinno, et saada teada, kas ja mida tuleks veel muuta, enne kui seal filme regulaarselt näitama hakata. Nii selgitas ettevõtmist enne seansi algust Ugala korraldusjuht Heigo Teder inimestele, kes olid 250-kohalises saalis hõivanud rohkem kui poole istmetest. 

Et tooliread tõusevad Ugala remondiaegses kodus üsna järsult, jätab see tõepoolest kinosaali mulje, kuid teatris viibimist publik päris unustada ei saanud. Esiteks seetõttu, et näitamisele ei tulnud päris film, vaid ETV ülesvõetud Ugala kunagine menulavastus «Rongid siin enam ei...». Teiseks tehti kahe vaatuse vahele paus, et inimesed saaksid tiiru kohvikus käia ja jalgu sirutada. Kolmandaks lõppes filmivaatamine väikese aplausiga.

Ülle Luisk ja Urmo Reitav kinnitasid, et saal sobib filminäitamiseks hästi, kuid päris kino oleks Viljandisse siiski samuti vaja. «Siin Ugalas võiks olla vabalt selline art-house-filmide vaatamise koht,» leidis Luisk. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles