Ähvardus kiirabitöötajatele: «Viie sekundiga lõikan teie kõrid läbi!»

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noaga ähvardaja mõisteti vangi. Foto on lavastatud.
Noaga ähvardaja mõisteti vangi. Foto on lavastatud. Foto: Toomas Huik (Postimees)

Kohus karistas aasta ja kaheksa kuu pikkuse reaalse vangistusega 43-aastast Tanelit, kes muude kuritegude seas oli ähvardanud kiirabitöötajatel kõri läbi lõigata.

See vahejuhtum leidis aset 19. septembril ühes taluhoovis. Tanel oli ise helistanud häirekeskusesse, aga kui kiirabiauto kohale jõudis ja kaks töötajat sellest väljusid, lubas ta nood maha lüüa. Ning ähvardus polnud lihtsalt suusoojaks öeldud: mees liikus, nuga käes, kiirabitöötajate poole ja teatas: «Viie sekundiga lõikan teie kõrid läbi!»

Kohtuotsuse põhjal tundub, et vägivallaga ähvardamine oli Tanelile tavaline. Näiteks oli ta saanud ühelt inimeselt volituse võla sissenõudmiseks ning alustas tööd sellest, et saatis võlgnikule ähvardavaid sõnumeid. Muu hulgas soovitas ta tollel oma lapsel silma peal hoida. 28. juulil läks ta aga kannatanu juurde koju, nõudis võla sissenõudmise teatise allkirjastamist ning ähvardas pererahvale nuga näidates: «Kui paberile allkirja ei pane, siis panen teie maja põlema. Tulen tagasi, siis aga juba mitmekesi.»

Taneli ähvardustest ei jäänud puutumata isegi tema perekond. Nimelt saatis ta oma õele augustis sõnumeid, milles nimetas toda kotkaks ja teatas, et kotkad tuleb maha lasta. Samuti lubas ta õe üles otsida ja teha tollele siis sellise külaskäigu, et too seda elu lõpuni mäletab.

Lisaks eelmainitule mõistis kohus Taneli süüdi haldusorganile teadvalt valeandmete esitamises, sest too pettis Viljandi linnavalitsuselt välja toimetulekutoetust. Sel suvel jäi ta vahele ka joobes juhtimisega ning sellegi eest sai ta kohtult karistuse.

2. oktoobril, mil kohus otsuse langetas, võeti Tanel otse kohtusaalis vahi alla. Lisaks määratud karistuse ärakandmisele peab ta tasuma riigile 705 eurot kriminaalmenetluse kulude katteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles