Purjus mees teotas USA lippu

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA riigilipp
USA riigilipp Foto: Liis Treimann (Postimees)

Viljandi kohtumajas langetati oktoobris otsus Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade ajal Ameerika Ühendriikide lippu teotanud 42-aastase Andrei süüasjas.

Kohtuotsuse järgi jäi lipp joobes Andreile ette tänavu 5. juunil 20 minutit pärast südaööd Viljandi lauluväljakul, kus rahvusvaheliste hansapäevade puhul oli heisatud mitme välisriigi lipp. Ta tõmbas korduvalt USA lippu, nii et selle ülemine osa rebenes. Juba samal päeval pidasid politseinikud ta kinni.

Kohus mõistis Andrei süüdi karistusseadustiku paragrahvi 249 lõike 1 järgi, mis käsitleb välisriigi riigilipu teotamist, ning karistas teda ühekuulise vangistusega. Et kinnipidamise järel veetis ta kaks päeva eelvangistuses, jäi tema lõplikult ärakantavaks karistuseks 28 päeva. Seda ei pöörata aga täitmisele, kui ta kuue kuu jooksul tingimisi karistuse nõudeid ei riku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles