Paalalinna kooli tund jõudis konkursil kolme sekka

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna Kallas (vasakult), Jana Söödor ja Anne-Marie Vaabel Narvas haridusfestivalil
Hanna Kallas (vasakult), Jana Söödor ja Anne-Marie Vaabel Narvas haridusfestivalil Foto: Erakogu

Neljapäeval leidis Narva kutseõppekeskuses aset haridusfestival, kus tunnustati ka eelmise õppeaasta paremaid "Ettevõtliku kooli" programmi edulugusid. Kategoorias "„Põnevaim tund"“ oli Eestis kolme parema seas  Viljandi Paalalinna kooli keemiatund.

"Ettevõtliku kooli" Viljandimaa koordinaatori Kairi Ongi sõnul võimaldas Paalalinna kooli õpetaja Jana Söödor tänavu aprillis õpilastel ise ette valmistada keemia- ja füüsikakatseid, kasutades koduseid kemikaale ja katsevahendeid, et näha keemia ja füüsika seost igapäevaeluga.

Katsed, mida õpilased õpetaja järelevalve all korraldasid, olid näiteks kuuma ja külma vee segunemine, sooda ja äädika reageerimisel tekkinud CO2 ning piima ja seebi maagia. Katsete rühmatööna ettevalmistamise kõrval oli õpilaste ülesanne neist õppevideod teha. Kõik videod on nähtaval kodulehel.

«Lisaks katsetest saadud teadmistele omandasid õpilased suurel hulgal tehnoloogiaga seotud oskusi ning isetegemine tekitas palju elevust ja suuremat huvi keemia vastu,» kiitis Ong.

Maakondlik arenduskeskuste võrgustik tunnustas üle-eestilisel konkursil edulugusid viies kategoorias: parim noorte algatus, parim koostöö partneriga, parim heategu kogukonnale, ettevõtlik lasteaed ja põnevaim tund. Viimati nimetatud kategooria võitis Leiutajate Külakooli rändkauplus. Peale Paalalinna kooli jõudis nominentide hulka ka Põltsamaa ühisgümnaasium.

"Ettevõtlik kool" on haridusprogramm, mis sai alguse 2005. aastal Ida-Virumaal ning mille eesmärk on parandada hariduse kvaliteeti ja tagada selle kaudu, et noored oleksid elus edukad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles