Kultuuri Teo auhind läks metsa

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsakõlakodade idee autor, üliõpilane Birgit Õigus (keskel) auhinda vastu võtmas.
Metsakõlakodade idee autor, üliõpilane Birgit Õigus (keskel) auhinda vastu võtmas. Foto: Elmo Riig
Viljandis anti reede hilisõhtul üle aasta Kultuuri Teo auhind, mille said puidust metsakõlakojad. Kolmest hiidruuporist koosnev installatsioon Ruup asub Võrumaal Pähni küla piiril metsas. Idee autor on üliõpilane Birgit Õigus.
Ruup on Eesti kunstiakadeemia sisearhitektuuri üliõpilaste ehitatud ja Valdur Mikita metsaraamatukogu ideest inspiratsiooni saanud installatsioon, mis kutsub metsa hääli lugema ning pakub rändajale võimalust puhata selga ja mõtet. Ruubis saab istuda, magada, mõelda ja kuulatada.  
„Mina arvan, et Ruubi põhiväärtus on läbi loodushäälte oma isiklike mõtete kuulamine,“ on öelnud kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna juhataja, Viljandist pärit professor Hannes Praks. „Paik asub üsna Eesti servas, suurte metsade vahel. Mobiililevi on selles piirkonnas katkendlik, mistõttu on tugevalt häiritud ka sotsiaalmeedia uudistevoo tagaajamine. Omaenda mõtetega kohtumine võib olla kena vahepala, kuid ka kohutav elamus.“
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles