Viljandi linnapea valiti Läänemere linnade liidu asepresidendiks

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg
Ando Kiviberg Foto: Marko Saarm / Sakala

Sel nädalal Poolas Gdynias peetud Läänemere linnade liidu peakonverentsil valiti organisatsiooni asepresidendiks Viljandi linnapea Ando Kiviberg.

Konverentsil osalenud Eesti linnade liidu büroo asedirektor Toivo Riimaa rääkis, et Kivibergi kandidatuuri esitasid Eesti linnad ning valik sündis konsensuse alusel.

Läänemere linnade liidu tegevus käib seitsmes komisjonis, mille koordineerimine on organisatsiooni juhtide vahel ära jagatud. Seda, milliseid komisjone hakkab juhtima Ando Kiviberg, veel otsustatud ei ole.

Neljapäeval Poolas sündinud otsuse järel ütles Ando Kiviberg, et Läänemere linnade liit pakub Viljandile võimaluse nii ennast tutvustada kui ka teiste linnade kasulikke kogemusi kasutada.

«Näen, et läbi Läänemere linnade liidu saab Viljandi ennast veelgi paremini rahvusvaheliselt tutvustada, samuti leida võimalikke koostööpartnereid,» rääkis Kiviberg. Ta lisas, et Viljandil avaneb võimalus võõrustada rahvusvahelisi konverentse ja töörühmade kohtumisi.

Läänemere linnade liit ehk Union of the Baltic Cities on omavalitsustasandi organisatsioon, kuhu kuuluvad linnad kümnest riigist. Kokkuleppeliselt kuulub üks kolmest asepresidendi kohast Baltikumi linnadele. 2013. aastast tänaseni esindas piirkonda Tallinna abilinnapea Taavi Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles