Juhtkiri. Asi, millega keegi ei lepi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

On väga raske ette kujutada, kuidas saaks säilida kollektiivis hea meel ja ühtne vaim pärast seda, kui suurel osal töötajatest jääb palk varasematest kokkulepetest hoolimata tubli tüki võrra väiksemaks. Ükski oma tööd kohusetundlikult teinud inimene ei lepi sellega niisama lihtsalt. Ka selgitus, et raha on täpselt nii palju, kui on, ja teha tuleb valikuid, pole niisugustel puhkudel imevits, mis kõik pinged kaotab. Eriti siis, kui asjaosalistel on eriarvamusi, kas olemasolevat raha on kulutatud täpselt nii, nagu peaks.

Selleks, et töötajad oleksid ühepoolse palgavähendamise eest kaitstud, on töölepingu seaduses omaette punktid. Seda, kas ja kui palju on Paalalinna kooli juhtumi puhul nimetatud seaduse vastu eksitud, peab välja selgitama teenistusliku järelevalve komisjon. Tõsi, kooli direktor Aavo Palo tunnistab tänases lehes mõningast eksimist tähtaegade vastu.

Kui järelevalve jõuab seisukohale, et otsus on olnud ebaseaduslik ning tuleb üle vaadata, on olukord selge. Kui järeldus peaks aga olema, et kehtivad korrad ja seadused niisugust muudatust põhimõtteliselt võimaldavad, on põhjust esitada küsimus, kas kõik töötajad on Eesti Vabariigis kaitstud nii, nagu töölepingu seaduse mõte ette näeb, või on kusagil auke, mis vajavad paikamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles