Juhtkiri. Kinnitus otseallikast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Iga kogenud ajakirjanik teab, et kui mõne suure otsuse või tegevuse loogika jääb esmase info ja selgituste põhjal täiesti arusaamatuks, siis teemasse süvenedes jõutakse sageli siiski mõne asjaolu või põhjuseni, mis aitab vähemalt osalisetki mõista, miks on olukord just selline, nagu see on. Kuid see ei ole alati nii.

Kui Sakala käsitles kolm aastat tagasi ülikiire internetivõrguga EstWin seonduvat, jäigi selgusetuks, kuidas valgusoptiliste kaablite baasvõrgu rajamine kaotab linna- ja maainimeste vahel laiutava digitaalse lõhe. Vastuseta jäi nimelt küsimus, kuidas ülikiire internetiühendus ikkagi maal asuvatesse majapidamistesse jõuab, sest see tuleb nendeni viia kalli raha eest õhu või kaabli kaudu põhivõrgust.

Ammendavat vastust pole tulnud tänaseni, küll aga kinnitusi, et asi on nihu. Riigikontrolli tänavu märtsis avaldatud audit näitas, et valitsuse plaan tagada lairiba baasvõrgu arendamise kaudu kõigile Eesti inimestele 2020. aastaks ligipääs kiirele internetiühendusele ei pruugi oodatud ulatuses teoks saada, sest on jäänud läbi mõtlemata, kuidas kiire internetiühendus teha kättesaadavaks ka väljaspool kortermaju ja väikese tarbijate arvuga paikades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles