Mesikäpp tuuseldas maakonna ainsat ristipuud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsas ei kohta just palju puid, mille juures on looduskaitsemärgiga silt. Et aga karu lugeda ei osanud ja kõht tahtis täitmist, saigi maakonna ainus kultuspuu tema kihvu tunda. Edu Kuill käis seda koos keskkonnaameti spetsialistiga kaemas.
Metsas ei kohta just palju puid, mille juures on looduskaitsemärgiga silt. Et aga karu lugeda ei osanud ja kõht tahtis täitmist, saigi maakonna ainus kultuspuu tema kihvu tunda. Edu Kuill käis seda koos keskkonnaameti spetsialistiga kaemas. Foto: Liina Laanemets

Olgugi et Soomaa metsades kasvab tuhandeid puid, leidis kohalik karu hiljuti üles ainsa, mis on looduskaitse all. Kõpu vallas Iia külas kasvav ristimänd jäi mesikäpale ette seetõttu, et ta haistis sealt head saaki.

Eelmisel nädalal läks Soomaa loodusmees Edu Kuill koos keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni kultuuripärandi spetsialisti Liina Laanemetsaga uurima vihjet, mille kohaselt oli looduskaitsealune ristimänd räsida saanud. 

Kohale jõudes leidsid nad Kuilli sõnul eest üllatuse: regiooni ainsa kultusmänni kallal oli käinud karu, närides ligi kahe meetri kõrgusele puutüvesse peasuuruse augu, mille kaudu sai varastada mett. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles