Vana-Võidu uue tiivikuga veski ei helenda veel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiivik sai 15 meetri kõrgusel paika mõnusas tuulevaikuses. Peagi hakkas tuul seda ringiratast keerutama.
Tiivik sai 15 meetri kõrgusel paika mõnusas tuulevaikuses. Peagi hakkas tuul seda ringiratast keerutama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vana-Võidus asuva Viljandi kutseõppekeskuse kõrval seisev tuuleveski sai eile tagasi tiiviku. Lõpliku valmimiseni läheb veel veidi aega, kuid skulptor Mati Karmini kinnitusel püsitakse üldiselt graafikus.

«Päikesepaneelid on kohal, aga sinistest tuledest installatsioon tuleb veel paika panna,» rääkis Karmin, kes võitis kutseõppekeskuse kunstiteose tellimise konkursi kavandiga «Ooper». Teoses tuli kasutada uut loomingut, vana pumplat ja mõisa juurdeehitises asunud kunstiteoseid. Üks nõudeid oligi tuule jõul töötava tsaariaegse pumpla uuele elule aitamine.

«Tiivik on täiesti dekoratiivne, aga päikesepaneelid toodavad energiat tänapäevasel kombel. Ma arvan, et paari­kümne aastaga teenivad nad ennast tasa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles