Algklassilaste koolikotid rändasid kaalu peale

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelgalt koolis vajaminevate asjadega jäi neljanda klassi õpilaste ranitsate kaal sobiliku 3,5 kilogrammi piirile, kuid koos muude asjadega, mis tegelikult kaasas olid, näiteks vihmavarju ja huviringide vahenditega, kosus koti kaal teinekord isegi rohkem kui kilo.
Pelgalt koolis vajaminevate asjadega jäi neljanda klassi õpilaste ranitsate kaal sobiliku 3,5 kilogrammi piirile, kuid koos muude asjadega, mis tegelikult kaasas olid, näiteks vihmavarju ja huviringide vahenditega, kosus koti kaal teinekord isegi rohkem kui kilo. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljanda klassi tüdruku ergonoomiline ranits kaalus kooliasjadega täpselt neli kilogrammi, kui aga omanik pani sinna tagasi roosa vihmavarju, muusikakooli õppevahendid ja kommid, kerkis näit 5,7-le.

Kitzbergi gümnaasiumis algklassilaste koolikottide kaalumist korraldanud abiturient Greetel Kala tähendas, et kaalumiseks paluvad nad kooli õpilasesinduse presidendi Anna Leena Taega igal lapsel kotist kõik asjad peale tundides vajamineva välja võtta.

Neljandas klassis on koolikoti sobiv raskus 3,5 kilogrammi, kuid Kala sõnul tuleb arvestada, et väga paljudel lastel on ergonoomilised koolikotid, mis kaaluvad ise juba kuni kilogrammi. «Need on rühile väga head, aga kaalu annavad juurde,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles