Peeter Schihalejev on Polli keskuse vankumatu künniprofessor

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
80-aastasele Peeter Schihalejevile pakub kündmine suurt rõõmu.
80-aastasele Peeter Schihalejevile pakub kündmine suurt rõõmu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Polli aiandusuuringute keskuse traktorist Peeter Schihalejev tähistas äsja 80. sünnipäeva, ent kõrgest east hoolimata ei kavatse ta atra nurka visata.

«Peeter on hingelt masinamees. Nii nagu õngitseja tunneb rõõmu kalast, vaimustub tema tehnikast. Atra ja kündmist tunneb ta peensusteni, selles on tal kõrgtasemel teadmised. Nooremad kolleegid kutsuvad teda künniprofessoriks,» räägib aiandusuuringute keskuse projektijuht Toivo Univer. «Kui tulin 1967. aastal Polli brigadiriks, soovisin, et Peeter künnaks õunaaias reavahesid hästi tüve lähedalt. Tema vaatas, mõtles ning ütles, et nii ajame ju mulla juurte ümbert üles ja kui seda hiljem tagasi ei pane, võivad puud sootuks kuivada. Lõpuks kündsime nii, nagu Peeter soovitas. See on hea näide, et tark põllumees mõtleb mitu käiku ette nagu suurmeister males.» 

Vundament hobuadraga

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles