Juhtkiri. Võõras hoolib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kui Viljandi vallas Kibekülas kadus maikuus, mil ilmad olid veel külmad, metsa kuueaastane poiss, kujunes sellest õnneliku lõpuga liigutav lugu. Rüblik leiti vastu hommikut jaheda, märja ja mudasena, aga siiski täie elu ja tervise juures olevana üles. Tooni andis hulk vabatahtlikke, kes juhtunust kuuldes hilistest tundidest hoolimata sündmuskohale tõttas ning lausa nõudis, et neid aega kaotamata otsingutesse kaasataks. Lõpuks kukkuski nii välja, et lagunenud sauna alla magama pugenud poissi märkas esmalt Põlvast pärit politseinik, aga välja tõi ta sealt üks priitahtlikest aitajatest.

Pärast seda sündmust on Eestis aset leidnud mitu juhtumit, kus kaduma läinud inimest on asunud lisaks mundrikandjatele otsima ka hulk võhivõõraid riigi eri paigust. Kaaluka panuse sellesse on andnud sihtasutus Kadunud, mis kureerib sotsiaalmeedia abil tegutsevat operatiivset otsingugruppi OPEROG. Kibeküla juhtum tõi neile palju tähelepanu. Kui vahetult enne seda oli otsingugrupi Facebooki kommuun saanud 120. liikme, siis veidi pärast toda lugu oli neid juba üle 800. Praeguseks on lisandunud veel 1000 inimest.

Aidata soovivaid inimesi, kes ei pea paljuks kadumaläinu otsingutesse oma panuse anda, selmet kodus istuda, on tegelikult veelgi rohkem. Viimasel paaril päeval on Võrus ja selle ümbruskonnas palavikuliselt otsitud teismeeas Markkust, keda lehe valmimise ajaks polnud veel kahjuks üles leitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles