KredEx hakkab noortele piirkonna tööandjaid tutvustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

KredEx alustab IX–XII klasside õpilastele mõeldud karjääriretki, et tutvustada noortele piirkonna tööandjaid. Karjääriretki korraldatakse kaheksas maakonnas, sealhulgas Viljandimaal.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Jarmo Liiver ütles, et algatusega soovib KredEx muuta ka väiksemad Eesti piirkonnad noortele atraktiivsemaks ja julgustada neid pärast õpinguid kodukanti tagasi tulema. «Kuigi noori ahvatleb väljavaade kolida pärast kooli lõpetamist mõnda suuremasse tõmbekeskusesse, ei ole see sugugi ainus viis karjääri tegemiseks,» kõneles Jarmo Liiver.

Tema sõnul soovib KredEx avardada noorte arusaama oma tulevikuväljavaadetest ning neid innustada, viies õpilased kokku võimalike tööandjatega.

KredExi karjääriretked võimaldavad omandada uusi teadmisi ja kogemusi ettevõtetes otse keset igapäevategevusi. Ühe päeva jooksul käiakse ühes maakonnas kolmes või neljas valdavalt tootmisega tegelevas ettevõttes. Õpilased saavad oma silmaga tootmistegevust jälgida ja seal, kus võimalik, ka ise käed külge panna. Kokku osaleb projektis ligi 30 Eesti ettevõtet.

Retkest osasaamiseks on koolidele avatud sooviavalduste voor. IX–XII klasside karjääriretkel osalemise taotlusi oodatakse 4. novembrini aadressil ekskursioon@kredex.ee. Taotluses on vaja põhjendada, miks ekskursioon huvi pakub ning kuidas plaanitakse karjääriretkedel omandatut edasi jagada või koolitöösse rakendada. Taotluste seast valitakse karjääriretkel osalev klass välja 10. novembriks.

Karjääriretke koos tarviliku ekskursioonibussiga organiseerib KredEx.

KredEx on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles