Nuia uus alajaam töötab nagu nutitelefon

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katre Pilvinski
Nuia piirkonna alajaama avamisel olid kohal Karksi vallavanem Taimo Tugi (esiplaanil) ja Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend (paremal).
Katre Pilvinski Nuia piirkonna alajaama avamisel olid kohal Karksi vallavanem Taimo Tugi (esiplaanil) ja Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend (paremal). Foto: Katre Pilvinski

Nuia piirkonna alajaama tehnoloogia on nii uudne, et võimaldab laua tagant lahkumata kindlaks määrata rikke asukoha ja tehniku sinna kärmelt tegutsema saata.

«Uue alajaama kõige suurem eelis ongi see, et rikete likvideerimise kiirus kasvab,» lausus Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend. 

Eile pidulikult avatud Nuia alajaamas ei hakka tööle ühtegi inimest, vaid seda juhitakse Tallinnast ja Tartust ning seal näeb kohe ära, kui kaugel võiks rikke asukoht olla. «Tehnikud saadetakse õigesse kohta ning just kiirus ja ülevaade on kasu, mis tulevad uuest tehnoloogiast,» lisas Tiisvend. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles