Prokurör missioonitundest

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Kivestu

Eelmisel laupäeval, kui Viljandi Paalalinna kool pidas kokkutulekut, läks Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilene koos kunagiste koolikaaslastega klassi number 203. Läinud teisipäeval kuulas ta riikliku süüdistajana Viljandi kohtumajas Eesti esimese koolitulistamisjuhtumi kohtuotsust. Nood lasud tulistati aasta tagasi klassiruumis number 204.

«Eks see tule ikka meelde,» vastas ta ajakirjaniku pärimisele, kas kõrvalklassis mullu 27. oktoobril asetleidnu mõned päevad enne kohtuistungit peomeeleolust hoolimata mõtetesse kippus. «Enne olid kooliga seotud emotsioonid pärit enda kooliajast. See on üks värske sündmus, mis edaspidi paraku samuti kooliga seostub.»

Hänilene kinnitusel on koolitulistamise protsess üks kurvemaid, milles ta oma 22-aastase karjääri jooksul on osalenud. Üks aspekt on toime pandud teo korvamatud tagajärjed, teine aga asjaolu, et noor inimene on andnud oma elule varakult niisuguse suuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles