Riigikogu Mulgimaa toetusrühm väisab täna Mulgimaad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Mulgimaa toetusrühm teeb kõige muu kõrval tutvust ka tulevase külastus- ja kompetentsikeskusega Sooglemäel.
Riigikogu Mulgimaa toetusrühm teeb kõige muu kõrval tutvust ka tulevase külastus- ja kompetentsikeskusega Sooglemäel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu Mulgimaa toetusrühm on täna Mulgi kultuuri instituudi kutsel Mulgimaal, kus külastatakse muistset kihelkonnakeskust Hallistet ning tulevast Mulgimaa külastus- ja kompetentsikeskust Sooglemäel.

Riigikogu aseesimehe ja Mulgimaa toetusrühma esimehe Helir-Valdor Seedri sõnul on vaja Mulgimaa jätkusuutlikuks arenguks hoida ja säilitada selle kultuuri ja keelelist identiteeti. «Mulgimaa eluolu hoidmiseks ja edendamiseks hakkavad Mulgi kultuuri instituut ja Riigikogu Mulgimaa toetusrühm ühiselt otsima ideid ja lahendusi,» ütles Seeder.

Seedri hinnangul on Mulgimaa väljakutse edendada ettevõtlust, turismi ja kaubandust, et luua uusi töökohti. «Peame olema praktilisemad ning lisaks kultuurile arendama Mulgi majandusruumi. Ilma majanduse edenemiseta pole Mulgimaa arengut loota,» rõhutas Seeder.

Mulgi kultuuri instituudi juhataja Kaja Allilenderi sõnul on viimase kümne aastaga keele- ja kultuuripärandi ning traditsioonide hoidmisel ja edasikandmisel palju ära tehtud, aga vaja oleks uut arenguhüpet. «Mulgi külastuskeskuse kui keskse pärandi tutvustaja väljaehitamine on uus väljakutse kogu Mulgimaale. Sellest peab kujunema külastus- ja kompetentsikeskus, mis edastab avalikkusele sõnumit Mulgimaast, mulgi kultuurist ja Mulgimaa inimestest,» ütles Allilender.

Mulgimaa toetusrühma kuuluvad veel riigikogu liikmed Helmen Kütt, Jaak Madison, Liina Kersna, Priit Sibul, Siim-Valmar Kiisler, Meelis Mälberg ja Mailis Reps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles