Krematoorium osutus arvatust menukamaks

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene kadunuke sai Viljandi krematooriumis tuhaks tänavu juulis. Nüüdseks on seal kremeeritud üle 150 inimese.
Esimene kadunuke sai Viljandi krematooriumis tuhaks tänavu juulis. Nüüdseks on seal kremeeritud üle 150 inimese. Foto: Marko Saarm / Sakala

Suvel valminud Viljandi krematooriumis on tuhastatud veidi rohkem surnuid, kui ettevõtte äriplaan alustuseks ette nägi. Samas majas asuv tavandisaal on seejuures tihti matuselisi täis.

Esimene lahkunu sai Viljandisse Piiri tänavale rajatud krematooriumis tuhaks tänavu juuli lõpul. Sestpeale on kremeeritud 150 inimest, kellest suurem osa on viljandimaalased ning mõni üksik ka Valga- ja Pärnumaalt.

Osaühingu Felkrem juhataja Toomas Sumeri sõnul ületab eelnimetatud hulk pisut seda arvu, mille nad enne ehituse algust käivitamisperioodiks paberile olid pannud. Samas nentis ta, et tuhastatuid võinuks olla rohkemgi, sest mõnda aega ei saanud nad naabermaakondade teenindamiseks pakkuda transporti. «Nüüd on sellega korras ja loodame ka mujalt kliente märkimisväärselt juurde saada,» ütles Sumeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles