Hulk relvalube kaotab kehtivuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmisel aastal kaotab Viljandimaal kehtivuse ligi pool tuhat relvaluba ning seetõttu soovitab politsei varakult alustada loa uuendamist. See aitab ära hoida võimalust, et inimesel on kodus mõni relv kehtiva loata.

«Politseitöös oleme aina enam kokku puutunud aegunud relvalubade probleemiga,» nentis Viljandi piirkonnapolitseinik Silver Simuste. Nimelt ütleb seadus, et relvaomanikul on kohustus toimetada enda käes olevad relvad loa kehtivuse lõppemisele järgmisel tööpäeval politseisse. Ette on aga tulnud juhtumeid, kus omanik ei teagi, et relvaloa kehtivusaeg on lõppenud, ning järelkontrolli tegema tulnud piirkonnapolitseinikul on siis kohustus relvad hoiule võtta.

Piirkonnapolitseinike ülesanne ongi kontrollida, kas inimesel on loal näidatud relvad alles. Lisaks peab ta veenduma ka relvakapi olemasolus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles