Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia pälvis Paul Neitsov

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmes ansamblis kaasa tegev Paul Neitsov tunnistati Viljandi kitarrifestivalil parimaks nooreks kitarrimängijaks.
Mitmes ansamblis kaasa tegev Paul Neitsov tunnistati Viljandi kitarrifestivalil parimaks nooreks kitarrimängijaks. Foto: Tõnu Tunnel

Kaheksandal Viljandi kitarrifestivalil anti taas välja Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia, mille laureaadiks osutus noor talent Paul Neitsov.

Ain Agana sõnul on Paul Neitsov noor ja andekas muusik, keda huvitab pillimänguoskuse arendamine. Neitsov on mitme Eesti muusikamaastikku rikastava ansambli liige ning hinnatud koostööpartner erinevatele solistidele.

Preemiaid jagub noorel kitarrimängijal aga veelgi. Nimelt võitis Paul Neitsov Viljandi pärimusmuusika keskuse korraldatud võistumängimisel parima näppepillide mängija auhinna. 2013. aastal pälvis ta aga Elleri kooli rütmimuusika osakonna omaloominguvõistlusel ERMO parima instrumentalisti auhinna. Parajasti mängib kitarrist ansamblites Wilhelm, Margus Vaher & Alkeemikud, La Cosa Nostra ja annab arvukalt kontserte duona koos Margus Vaheriga. Vahele mahub sooloesinemisi ning muid põnevaid projekte.

Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia väljaandmine on Viljandi kitarrifestivali oluline osa, et pöörata tähelepanu noortele kitarrimängijatele ja nende koolitamisele. Preemiaga kaasneb võimalus esineda järgmisel Viljandi kitarrifestivalil oma kavaga.

Üheksas Viljandi kitarrifestival peetakse tuleva aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles