Arhitektuurivõistluse peapreemia sai «Viies aastaaeg 2»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese preemia vääriliseks otsustati tunnistada võistlustöö «Viies aastaaeg 2»
Esimese preemia vääriliseks otsustati tunnistada võistlustöö «Viies aastaaeg 2» Foto: eskiis

20. oktoobril kuulutati Suure-Jaani kooli aulas avalikul koosolekul välja Suure-Jaani tervise- ja külastuskeskuse arhitektuurivõistluse tulemused.

Suure-Jaani tervise- ja külastuskeskuse arhitektuurikonkursile laekus 12 tööd, millest kvalifitseerus 11. Žürii otsusega jõudis neist teise vooru kuus.

Ideekavandite puhul hinnati terviklahenduse selgust, funktsionaalsust ja paindlikkust, loodava ruumi inimsõbralikkust ja arusaadavust kasutajatele, ehitamise ja edasise ülalpidamise majanduslikku otstarbekust ja praktilist toimivust ning muudki.

Žürii otsustas välja anda kolm preemiat. Esimese preemia vääriliseks otsustati tunnistada võistlustöö «Viies aastaaeg 2». Teise preemia sai «Polüfoonia» ning kolmanda «Akord».

10 000 euro suuruse esimese preemia vääriliseks tunnistatud ideekavandi autoriks osutus Novarc Group / Arhitekt Must. 5000 eurot ehk teise koha pälvis Kauss Arhitektuur ning 3000 eurot kuuluva töö taga oli Amhold.

Võidutöö kohta konstateeris komisjon, et õnnestunuks tuleb pidada kavandi lähteideed, kus kasutatakse olemasolevat olukorda jälgivate väiksemate hoonete mahte ning ühendatakse need omavahel õhulise basseini mahuga. Lahendus on funktsionaalne, selge ja terviklik. Ruumiprogramm on täidetud ja väikeste korrektiividega elluviidav. Töö arvestab linnaruumi, on ümbritsevaga hästi seotud, sobib väikelinna miljööga, selles on huvitavad interjööri lahendused ja kooskõla eksterjööriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles