Viljandi esimene otseülekanne kohtusaalist ja 16 ajakirjanikku ruumis

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellist vaatepilti pole Viljandi kohtumajas veel nähtud. Saali oli üles seatud üheksa filmivat kaamerat, tehti fotosid ja otsepilt kohtusaalist jõudis digilehtede vahendusel veebi.
Sellist vaatepilti pole Viljandi kohtumajas veel nähtud. Saali oli üles seatud üheksa filmivat kaamerat, tehti fotosid ja otsepilt kohtusaalist jõudis digilehtede vahendusel veebi. Foto: Elmo Riig / Sakala

See oli esimest korda, kui Viljandi kohtumajas etteloetud otsust võis otseülekandena vaadata veebiportaalidest, aga kõige suurema avaliku huviga Viljandis peetud kohtuprotsessiks õpetaja tapmise juhtumit nimetada siiski ei saa.

Kui kohtusaali uksed avati, võttis seal koha sisse 16 ajakirjanikku, fotograafi või operaatorit. Neid oli küll erakordselt palju, aga siiski vähem, kui oli sajandi algul sellessamas saalis peetud istungil, kus kohut mõisteti end aastaid metsas varjanud ja mitu kuritegu toime pannud Ülo Voitka üle.

Toona polnud kohal mitte ainult Eesti, vaid ka Soome ja Venemaa ajakirjanikud ning esimest ja seni viimast korda istus saalis kunstnik, kes USA kohtusüsteemile omaselt tunnistajaid ja protsessi osalisi üles joonistas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles