Tapetud õpetaja omaste esindaja: karistusega jäime rahule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi kohtumajas lõppenud protsessil tapetud õpetaja leske ja tütart esindanud advokaat Margo Normann ütles, et kohtu määratud karistusega jäi ta rahule, kuid kahjunõude rahuldas kohtunik vaid osaliselt.

Seda, kas omaksed kavatsevad otsuse edasi kaevata, Normann veel öelda ei osanud, sest kavatseb enne oma klientidega nõu pidada. Kaebamise võimalust ta ei välistanud, sest on arvamusel, et süüdimõistetud noormehe kaitsja ja tema isa viivad protsessi ringkonnakohtusse niikuinii edasi.

Kohus mõistis nii lesele kui tütrele kohtualuselt ja tema isalt välja 5000 eurot ehk kokku 10 000 eurot. Tsiviilhagi oli aga vähemalt kaks korda suurem. Kohtunik põhjendas summa vähendamist sellega, et süüalusele ja tema perele tuleb kohtuotsusega niigi sellisel hulgal rahalisi nõudeid, et nende täitmine võib osutuda väga keeruliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles