Puiatusse ehitatakse Eesti esimene kompressorjaam

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome-Balti gaasituru arendamise käigus rekonstrueeritakse Karksi gaasimõõtejaam kahesuunaliseks.
Soome-Balti gaasituru arendamise käigus rekonstrueeritakse Karksi gaasimõõtejaam kahesuunaliseks. Foto: Elmo Riig

Soome-Balti gaasituru arendamine toob Puiatusse Eesti esimese kompressorjaama, selle ehitamine algab 2018. aastal.

Eesti ja Soome esitasid Euroopa Komisjonile rahataotluse riikidevahelise maagaasitoru Balticconnector jaoks, et ühendada Eesti ja Soome gaasi ülekandevõrk. Balticconnectori projektiga on seotud ka Eesti-Läti gaasiühenduse tugevdamine, mis hõlmab kompressorjaama ehitust Puiatus ja uue gaasimõõtejaama ümberehitust Karksis. Projekti edendaja Elering Gaasi Eesti-Läti ühenduse projektijuhi Simo Lahesalu sõnul on kogu ettevõtmises tarbija kasu see, et Eesti varustuskindlus suureneb. «Me saame juurde tarnevõimaluse läbi Soome. Kui Balticconnectori toru saab valmis ja valmib Eesti-Läti tugevdus, moodustub suur ühine gaasiturg kolme Balti riigi ja Soome peale kokku.»

Eestis pole varem kompressorjaama ehitatud ning Puiatusse ja Põhja-Eestisse, kas Kersalusse või Pakrineemele rajatavad jaamad on riigi esimesed. Puiatus on kompressorjaama ühendamiseks kraanisõlmed, mis on välja ehitatud nõukogude ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles