Repliik. Tulevik tuleb täna

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Aotäht
Aivar Aotäht Foto: Elmo Riig / Sakala

30 aasta kaugusel olev tulevik saabub täna, 2015. aasta 21. oktoobril. Isegi üks oluline tärmin on täpselt teada: kell 16.29 Ameerika Ühendriikide California osariigi aja järgi. Ainult asukoht on väljamõeldud: linnake nimega Hill Valley.

1985. aastal valmis filmikompaniil Amblin Entertainment ja Universal Pictures ulmekomöödia «Tagasi tulevikku» esimene osa, nelja aasta pärast teine ja veel aasta hiljem triloogia viimane vaatus. Tegelaskujud – teismeline Marty McFly (Michael J. Fox) ja «hull teadlane» doktor Emmett Lathrop Brown (Christopher Lloyd), lisaks mitu teist karakteerset võtmefiguuri – seiklevad aastates 1985, 1955, 2015 ja 1885.

Teises osas jõuabki kätte hetk rännata 1985. aastast kolme aastakümne kaugusesse tulevikku, mis nagu öeldud, saabub just täna. Kuidas nägid filmi loojad elu ette 2015. aastal? Eks seda saa igaüks ise uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles