Lahutus ja lapsed

, lasteabitelefoni 116 111 projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Mänd
Mari-Liis Mänd Foto: Erakogu

2014. AASTAL registreeriti Eestis 6220 ja lahutati 3218 abielu, millest Viljandimaal mehe elukoha järgi 79. Lasteabitelefoni 116 111 kogemuse põhjal on lahutuste kõrge arvu üheks põhjuseks üha levinumad peremudelid, kus üks vanematest töötab välismaal. Lahkuminek on sellises olukorras sageli keeruline ja kaootiline, mis tõstab päevakorda laste heaolu küsimuse.

Kahjuks esineb palju juhtumeid, kus lapsevanemad ei suuda või ei oska saavutada püsivaid ja laste huvidest lähtuvaid kokkuleppeid nende edasiseks kasvatamiseks. Selle tulemusena jääb laps piisava tähelepanuta ja saab seeläbi ebaõiglase kohtlemise osaliseks. Hooliv ja toetav kasvukeskkond on aga iga lapse arengu seisukohalt esmatähtis.

Vanematel on kohustus luua lapsele oma võimaluste piires tingimused, mis tagavad tema kehalise, vaimse ja sotsiaalse arengu. Olulisel kohal on turvatunne, mille eelduseks on avatud ja usalduslikud suhted kõigi pereliikmete vahel ning lapse heaolu asetamine esikohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles