Kohtusaalis ei jäänud kõlama tapja argumente

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna kooli tulistamise kohtuotsuse kuulutamine.
Paalalinna kooli tulistamise kohtuotsuse kuulutamine. Foto: Elmo Riig

Paalalinna koolis õpetaja tapmise kohtuprotsess lõppes esimese astme kohtus prokuröri täieliku võiduga, sest ühtegi olulist kaitsja argumenti kohus lahendit tehes arvesse ei võtnud ja seetõttu ei selgunud otsusest, kuidas nooruk ise on oma tegu seletanud.

Viljandi kohtumajas teatavaks tehtud lahend ei arvestanud kokkuvõttes kaitsja esitatud väidetega ning seetõttu pole ka selge, millised olid süüdimõistva otsuse ja karmi karistusega kohtust lahkunud 16-aastase nooruki teo motiivid. Kaitsja on lubanud otsuse edasi kaevata.

Kohtuprotsessi jooksul on süüaluse esindajatelt tulnud üksikuid repliike, mis panevad arvama, et ta tundis end ohvri poolt solvatu ja alandatuna. Tema isa on ajakirjandusele varem lausunud, et juhtunust peaks Eesti koolisüsteem tegema omad järeldused, kuid täpsustavast kommentaarist on ta keeldunud. Isa on arvanud, et juhtunu põhjusi ei tuleks otsida perekonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles