Kaitsja mängis kohtumajas ajakirjanikele kättesaamatut

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsja Mihkel Graver (keskel) viibis pärast kohtuistungi lõppu tükk aega ajakirjanike keskel, kuid kohapeal ühtki kommentaari ei andnud.
Kaitsja Mihkel Graver (keskel) viibis pärast kohtuistungi lõppu tükk aega ajakirjanike keskel, kuid kohapeal ühtki kommentaari ei andnud. Foto: Elmo Riig

Teisipäeval mulluses koolitulistamises süüdi mõistetud noormeest kaitsnud advokaat Mihkel Gaver jäi mõneks ajaks pärast istungit kohtusaali juurde toppama, kuid keeldus ajakirjanike korduvatest palvetest hoolimata äsjasele otsusele hinnangut andmast.

Ajakirjanike vaatevinklist võib advokaadi käitumist pidada kummaliseks, sest olles vastu võtnud töö erakordselt suurt avalikku tähelepanu pälvivas kaasuses, jäi ta napisõnaliseks kogu protsessi väitel. Samuti keeldus ta lõpuks usutlusest nendele ajakirjanikele, kellele ta oli varem selle kohta veksli välja andnud.

Omaette veider juhtum leidis aset umbes 15 minutit pärast kohtuistungi lõppu, mil Gaver valis kümnete kohal viibivate ajakirjanike seast, kellele ta oli seni eitavalt vastanud, välja Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) korrespondendi Olev Kengi ning andis tollele mõista, et oleks nõus privaatselt tema küsimustele vastama. Kui aga ERR-i ajakirjanik asus selleks tarbeks telekaamerat üles seadma, teatas kaitsja ootamatult, et üles filmida ta jutuajamist siiski ei luba. Sellele järgnes väike sõnelus, milles Kenk küsis, kuidas Gaver kujutab ette teletöö tegemist pilti jäädvustamata. Kokkuleppele mehed ei jõudnud ning seepeale lahkus advokaat majast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles