Linnagaleriis hõljub maalitud merehõng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseameti nõustamispunkt kolib märtsis senisest asukohast Viljandis linnaraamatukokku.
Tarbijakaitseameti nõustamispunkt kolib märtsis senisest asukohast Viljandis linnaraamatukokku. Foto: Elmo Riig

Teisipäeval kell 16 avab Viljandi linnagaleriis loodusmaalide näituse kunstnik Vilja Promet.

Näitus «Koduõuest mereni...» kirjeldab kunstniku siirast ja sooja soovi tuua publikuni teda lummanud ja inspireerinud südamelähedasi hetki ning vaateid.

Vilja Prometi sõnul võlub meri teda oma värvide ja muutuva iseloomuga. «See näitus valmis pealkirjaga »Koduõuest mereni...«, mis iseloomustab ka minu teed lapsepõlve kodukohast praeguse merearmastuseni. Motiivideks on nii kodukandi kaunid kohad, Saaremaa, Hiiumaa ja Vormsi rannad kui ka lõputud veteväljad Atlandil,» kõneles kunstnik.

Vilja Promet on pärit Viljandimaalt Aimlast. Ta on lõpetanud Tääksi kaheksaklassilise kooli, seejärel Tartu kunstikooli, kus omandas keskhariduse ning õppinud viis aastat maalikunstnik Ilmar Malini õpilasena õlimaali.

Kunstniku merearmastus sai alguse Kihnu saarel diplomitööd maalides.

Vilja Promet on lõpetanud Eesti riikliku kunstiinstituudi tarbekunstnikuna metallehistöö erialal ning töötanud aastaid sellel erialal vabakutselise lepingulise kunstikuna.

Tagasi maalimise juurde pöördus ligi 20 aastat tagasi.

Aastast 2005 kuulub Vilja Promet rühmitusse KVINT, mille moodustavad Tartu kunstikooli lõpetanud grupikaaslased. Isikunäitusi on tal olnud 20 ringis.

Vilja Prometi näitust saab Viljandi linnaraamatukogus asuvas galeriis vaadata novembri lõpuni. Galerii on avatud esmaspäevast reedeni kella 10–19 ja laupäeviti kella 10–15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles