Eurose bussipileti nopivad vaid kõige nobedamad

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltimaade ja Eesti esimese odavbussifirma Simple Expressiga saavad nüüdsest sõita ka viljandlased. Üliodava pileti Pärnusse või Tartusse saavad paraku vaid esimesed ostjad.
Baltimaade ja Eesti esimese odavbussifirma Simple Expressiga saavad nüüdsest sõita ka viljandlased. Üliodava pileti Pärnusse või Tartusse saavad paraku vaid esimesed ostjad. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Üheeurose bussipiletiga Tartu või Pärnu! Kas nii odavalt saavad kõik tahtjad sõita? Kui uskuda Viljandi bussijaama klienditeenindajaid, siis ei.

Juuni keskel teatas aktsiaselts Lux Express Estonia oma sõsarettevõtte laienemisest Viljandimaale. Juba mõnda aega on Viljandis olnud märgata helekollaseid busse kirjaga «Simple Express» ja suurt 1-e, mis tähistab esialgset bussipileti hinda. Bussipileti hind sõltub aga ostuajast ja -kohast ning selline hinnapoliitika on ajanud kliendid segadusse.

Viljandi bussijaama haldaja, aktsiaseltsi Hansa Bussiliinid Viljandi regiooni juhataja Madis Lepa sõnul saavad odava bussipileti vaid need sõitjad, kes ostavad selle võimalikult vara interneti teel.

«Kahjuks on erinev pileti hind sõitjale veel arusaamatu ja Viljandi bussijaama klienditeenindajad saavad tunda ostjate pahameelt. Inimene on näinud reklaami, et bussile saab näiteks viieeurose pileti, aga kui ta soovib seda osta bussijaama kassast, on hind tõusnud juba seitsmele eurole, sest kõige odavamad piletid on läbi müüdud,» selgitas Lepp.

Tema sõnul pole odavbussifirma laienemine Viljandimaale sundinud Hansa Bussiliine suuri ümberkorraldusi tegema.

«Need «uued» Pärnu ja Tartu liinid on tegelikult vanad Eesti Bussi liinid ja seega suuri muudatusi ju ei toimunud,» sõnas ta.

Aktsiaseltsi Mootor Grupp infojuht Marina Bachmann kinnitas, et nüüdsest teenindab Simple Expressi brändi osaühing Eesti Buss. Tema sõnul on Simple Expressi üheeuroseid pileteid võimalik osta ettevõtte kodulehelt, kus need pannakse müüki üks kuu enne väljumist. Pileteid saab tema sõnul osta ka bussidest, bussijaamadest ja tpilet.ee kodulehelt, kuid sealt juba teise summa eest.

Odavbussifirma turule tulekut ei soovinud Bachmann kommenteerida. «Ootustest veel ei räägiks, sest kokkuvõtete tegemiseks ja hinnangute andmiseks on möödunud liiga vähe aega,» lausus ta.

Eelmise nädala lõpus jäid tpilet.ee kodulehel kõik bussipiletite hinnad olenemata vedajafirmast nii Tartu kui Pärnu bussides 5 ja 5,60 euro vahele. Simple Expressi enda kodulehelt leidis ka euroseid pileteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles