Viljandimaalased tellivad murutraktori ja batuudi veebipoest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veebikaubamaja Hansapost müügistatistika kohaselt on Viljandimaale tänavu tellitud toodete esikümnest üheksa seotud aiapidamisega.

Kõige populaarsemad e-poest tellitavad kaubad on murutraktorid, batuudid ja lilletaimed. Teistest maakondadest enam tellitakse nii murutraktoreid, niidukeid kui võsalõikureid. Tuhandetest Viljandimaale tellitud lillesibulatest ja istikutest on olnud kõige populaarsemad liiliad ja kirsid.

«Veebist kauba kojutellimine muutub aasta-aastalt üha populaarsemaks, sest e-pood pakub ühelt poolt mugavust ning teisalt suuremat aiatoodete valikut kui ükski kauplus Viljandis,» rääkis Hansaposti juhatuse liige Taavi Rajur.

Lisaks aiatoodetele tellib Viljandimaa elanik veebist mööblit, kodutekstiili ja nõusid.

Eesti väiksusest ja ühesugusest tootevalikust hoolimata on inimeste eelistused maakonniti üsna erinevaid. «Kui võiks arvata, et Eesti inimesed eri paigust tellivad sarnaseid tooteid, siis statistika seda ei kinnita,» ütles Taavi Rajur. «Müügitabelid annavad hea ülevaate piirkonnas elavate inimeste ajakasutusest ja majanduslikest võimalustest, aga ka maitse-eelistustest,» rääkis Rajur, viidates sellele, et sugugi igas maakonnas ei tellita ühesuguseid seadmeid või taimi.

Veebikaubamaja hansapost.ee eelmise aasta käive oli 10,2 miljonit eurot. Mullu tehti Hansaposti veebipoest rohkem kui 110 000 tellimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles