Puutükist saab meistri käes muusikule kitarr

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kapp (ees) on hobi korras kitarrimeister ja tema käe all on valminud seitse pilli. Viimane neist, punapuust kitarr, kuulub maikuust muusik Jaan Jaagole.
Kristjan Kapp (ees) on hobi korras kitarrimeister ja tema käe all on valminud seitse pilli. Viimane neist, punapuust kitarr, kuulub maikuust muusik Jaan Jaagole. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval oli kitarrifestivalil kavas kitarrimeistrite päev ning lõunaks olid neli meistrit pärimusmuusika aidas välja pannud 11 pilli.

Oma punapuust meisterdatud instrumenti tutvustades märkis Kristjan Kapp, et ega tema kitarrimeister nii väga olegi – ta teeb seda hobi korras Ahhaa keskuse põhitöö kõrvalt.

Puidu oli Kapp pilli tarvis tellinud Ameerikast. «Sellega on selline vahva lugu, et punapuud parvetati kuskil Lõuna-Ameerikas mööda jõge, siis ta uppus ja vajus aastasadadeks muda alla. Nüüd kaevati ta välja, lõigati pooleks ja nii tuligi ilus triibuline pillipuit välja,» selgitas ta ja näitas kõlakastil jooksvaid jooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles