Aidas kõlas «Päikeselaul»

, «Päikeselaulu» korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muusikakooli õpilased Emma Sepp ja Elinor Luik pälvisid võistluse peaauhinna laulu «Tähistaevas» eest.
Viljandi muusikakooli õpilased Emma Sepp ja Elinor Luik pälvisid võistluse peaauhinna laulu «Tähistaevas» eest. Foto: Jaan Männik

Viljandi Jaani koguduse eestvedamisel peetakse juba kuuendat aastat Viljandis laste omaloominguliste laulude võistlust «Päikeselaul». Seekord sai see teoks pühapäeval pärimusmuusika aidas.

Tänavu oli laule 14, neist kaheksa nooremas vanuserühmas esimesest neljanda klassini ning kuus vanemas vanuserühmas ehk siis abiturientideni.

Neid hindas žürii koosseisus Kadri Hunt, Marko Tiitus, Maris Lend ja Eve All. Palju osalejaid oli Viljandist, aga ka maakonnast, Tartust ja Tallinnast.

Mitmel aastal on kohal olnud Külliki Lauluaia laululapsed Tartust Külliki Levini juhendamisel. Eriti arvukalt, kaheksa lauluga, oli esindatud Viljandi muusikakool, mille õpilased Maarika Reimandi juhendamisel paistsid silma nii huvitavate laulude kui hea esituse poolest. Ka kõik autasud ja preemiad läksid tema õpilastele.

Eripreemia meeleolu kujundamise eest läks Maria Bianca Kiilerile laulu «Kui lambid kustuvad» eest ja huvitava kompositsiooni eripreemia sai Kiiri Katrin Vingisaar laulu «Vana maja» eest. Noorema vanuserühma võitis Taavi Reimanni kirjutatud ja esitatud laul «Loo loomine».

Vanema vanuserühma võidulooks oli «Okasroosike», viisi autor Katrina Merily Reimand ja sõnade autor Marleen Kuusik. Grand prix sai nooremas vanuserühmas kandideerinud laul «Tähistaevas», mida esitasid autorid Emma Sepp ja Elinor Luik.

Selle aasta konkurss paistis silma ühtlase ja kõrge taseme poolest, kõik osalejad pääsesid esinema lõppkontserdile Viljandi Jaani kirikusse ning leidsid žürii tunnustamist. Et lapsed leiaks innustust loomingust ning julgeksid ennast vabalt väljendada, korraldame konkurssi ka järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles