Lastelaager keskendub raamatutele

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhalaane lastelaagris otsitakse infot raamatutest.
Tuhalaane lastelaagris otsitakse infot raamatutest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tuhalaane külamaja juhataja Anneli Anijärv ootab lapsi kolmandasse koolivaheaja laagrisse.

Laager kestab 20.–22. oktoobrini ning kohti jagub 15 lapsele.

Anijärv tähendas, et ta soovib laagrid muuta traditsiooniks sügisesel, kevadisel ja suvisel vaheajal. «Talvist ei hakka tegema, sest see jääks jõuluaega, mil on niigi palju sündmusi,» lausus ta.

Laagrisse ootab ta peamiselt algkooliõpilasi, aga käinud on ka kuueaastasi ning ülempiir on olnud 13- või 14-aastased lapsed.

«Selle laagri seome raamatutega,»  lausus ta ning rääkis, et eesmärgiks on otsida raamatutest infot. «Internetis oskame kõik otsisõna sisse lüüa, aga kas ka raamatutest oskame veel infot leida...»

Nii kasutataksegi laagris teatmeteoseid ja väiksemad lapsed saavad raamatutest pilte otsida. «Püüame neis nii ka lugemise vastu huvi äratada,»  ütles Anijärv.

Mullu sügisel oli Tuhalaane laagris lisaks kohalikele ka Tartumaa ja Harjumaa lapsi. Praegu on end kirja pannud kolm last Viljandist, kaks Paistust ja kaks Tuhalaanest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles