Läänemere lained laksuvad Karksi-Nuias

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobri lõpuni on Karksi-Nuia kultuurikeskuses üleval näitus Läänemerest.
Oktoobri lõpuni on Karksi-Nuia kultuurikeskuses üleval näitus Läänemerest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi valla kultuurikeskuses on 17. oktoobrist kuu lõpuni avatud rändnäitus «Elav Läänemeri», mis tutvustab meie kodumere kujunemislugu, iseloomu ning tähtsust inimese elus.

Tartu ülikooli loodusmuuseumi koostatud näitus räägib meie kodumere minevikust ja olevikust ning esitab võimalikke tulevikustsenaariumeid. Ülevaate saab ka mereelanikest: nii kohalikest kui viimastel aastatel siia saabunud võõrliikidest.

«Läänemeri on noor ja tujukas ning siin suudavad kanda kinnitada vaid vastupidavaimad liigid. Oma erisusest hoolimata on Läänemeri siiski väga habras elukeskkond, mida tuleb hoida ja kaitsta inimese rumaluse eest,» lausus Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi mereökoloogia juhtivteadur Jonne Kotta. Näituse koostamist teaduslikult konsulteerinud Kotta soov on, et külastaja mõtleks, kuidas läheb meie ja Läänemere ühine lugu edasi.

Näitus on juba üleval olnud Tallinnas Viru keskuses, Rakveres Põhjakeskuses, Tartus Kaubamajas, Pärnus Port Arturi keskuses, Haapsalus Rannarootsi keskuses ja Viljandis Uku keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles