Turul said inimesed elustamisega käe valgeks

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Viileberg tuli eile turuhoonesse just sellepärast, et saaks kiirabitöötajate käe all elustamisoskust meelde tuletada.
Jan Viileberg tuli eile turuhoonesse just sellepärast, et saaks kiirabitöötajate käe all elustamisoskust meelde tuletada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi turuhoones õpetasid kiirabitöötajad ja Punase Risti vabatahtlikud eile elustamist just nõndasamuti, nagu seda tehti 11 teises kohas üle maakonna.

Kuigi viis koolitajat olid igaüks elustamisnukul selgituskampaania «Sinu käed päästavad elu» esimese tunni jooksul turuhoones südamemassaaži õpetanud ligi 20 inimesele, tuli siiski tõdeda, et ega linnarahvas hoobilt ise harjutamiseks ligi ei astu.

«Inimesed vajavad natuke julgustust, neile tuleb minna juurde ja rääkida, miks see on oluline ja miks peaksime mõtlema kaaskodanikule ja lähedasele,» rääkis Tartu kiirabi koolituskeskuse instruktor Raul Jalast. «Kui pereliikme või inimese endaga peaks midagi juhtuma, on ju kuidagi näotu, kui ei oska midagi teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles