NÄDALA WWW. Koduleht nagu schabernack

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Likvideerimisel oleva aktsiaseltsi Anttila veebilehte võiks nimetada vingerpussiks. Aga et see kuulub Soome emafirma kaudu hoopis sakslastele, on võib-olla kohasem kasutada saksakeelset vastet schabernack.

Esmapilgul tundub see olevat üks korralik postimüügiettevõtte koduleht. Suurelt kuvatakse sooduspakkumisi: koolikoti saab näiteks 17, kannmiksri aga lausa 30 protsenti odavamalt. Lehele õnnestub ühegi raskuseta sisse logida ja end isegi kasutajaks registreerida. Teavet, mis viitaks sellele, et teenust enam ei osutata, pole kuskil. Alles siis, kui proovida midagi tellida, saab selgeks, et teile on tehtud schabernack: nuppu, millega toode ostukorvi lisada, lihtsalt ei ole.

Tarbijakaitseamet nentis Sakalale saadetud vastuses siiski, et millegi vastu eksitud ei ole, sest uute toodete müük veebilehe vahendusel on peatatud. Viljandi bussijaama teisel korrusel asunud Anttila pood suleti eelmise nädala algul. Teisipäeval eemaldati hoonelt ka kaupluse silt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles