Suur osa Priit Toobali kuluhüvitisest seisab kanistrites

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobali sõnul hoiab ta Suure-Jaani vallas asuvas maakodus rohkem kui 200-liitrist kütusevaru.
Priit Toobali sõnul hoiab ta Suure-Jaani vallas asuvas maakodus rohkem kui 200-liitrist kütusevaru. Foto: Liis Treimann / Postimees

Keskerakondlane Priit Toobal kulutas esimesel poolaastal riigikogulase kuluhüvitisest ära viimse kui sendi ja enamik sellest summast läks autokütusele. Sealjuures näitavad tanklaarved, et autoga sõitmine pidi neelama märkimisväärse osa tema ärkvel oldud ajast.

Veidi enam kui kolmeks kuuks, mis riigikogu uue koosseisu ametisse astumise ja poolaasta lõpu vahele jäi, oli igale parlamendi liikmele tööga seotud kulude hüvitamiseks ette nähtud 3368,03 eurot ehk 30 protsenti ametipalgast. Järva- ja Viljandimaa valimisringkonnast valitud üheksa riigikogu liikme hulgas oli Toobal ainuke, kes selle summa sendipealt ära kulutada suutis. Lisaks kompenseeriti 3444,22-eurost kuupalka teenivale Toobalile aprillist septembrini 3736,72 eurot üüri- ja kommunaalkulusid, sest ta on pärit väljastpoolt pealinna.

Kuid tuleme tagasi kuluhüvitise juurde. 3368,03 eurost kulutas Toobal kolme kuu ja ühe nädala jooksul 2490,67 eurot kütusele. Ainuüksi juunis haukas kütus kogusummast 905 eurot. Kuid ka maikuus oli poliitiku sõidugraafik tihe: siis tasus ta kütuse eest 866 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles