Mustlas elav naine on kaks korda teispoolsusest tagasi toodud

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. oktoober on üleeuroopaline südame taaskäivitamise päev ja juba kolmandat aastat korraldatakse siis sihtasutuse Tartu Kiirabi eestvedamisel taaselustamise alustamist julgustavaid aktsioone. Eelmisel aastal õpetasid vabatahtlikud muu hulgas Viljandi turul möödakäijatele mõne minuti jooksul, kuidas teha südamemassaaži. Ka homme jõuab Tartu Kiirabi teeninduspiirkonnas ettevõetav aktsioon «Sinu käed päästavad elu!» sadade või isegi tuhandete inimesteni.
16. oktoober on üleeuroopaline südame taaskäivitamise päev ja juba kolmandat aastat korraldatakse siis sihtasutuse Tartu Kiirabi eestvedamisel taaselustamise alustamist julgustavaid aktsioone. Eelmisel aastal õpetasid vabatahtlikud muu hulgas Viljandi turul möödakäijatele mõne minuti jooksul, kuidas teha südamemassaaži. Ka homme jõuab Tartu Kiirabi teeninduspiirkonnas ettevõetav aktsioon «Sinu käed päästavad elu!» sadade või isegi tuhandete inimesteni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu 5. mail kihutas kiirabi Viljandist Mustla poole, teades, et eramajas ootab ees hetk tagasi teadvuse kaotanud ja hingamise lõpetanud 72-aastane naine, kelle elustamisega on lähedased algust teinud. Maia Simsonil, keda abikaasa Rein elustas, on külmikule kinnitatud kalendris selle päeva peale kirjutatud üksainus sõna – «Äkksurm». 

Poleks Rein oma naise südame äkksurmale kohe südamemassaažiga reageerinud, ei oleks põhjust seda lugu kirjutada. Tänu temale sai aga Viljandist umbes veerand tunniga kohale jõudnud kiirabibrigaad naise elustamisega edukalt jätkata. 

Veelgi imelisemaks muudab selle loo fakt, et see polnud esimene kord, kui Maia Simsoni süda taaskäivitamist vajas. 13. oktoobril 2008 seiskus see varsti pärast seda, kui kiirabibrigaad oli tema toa uksest sisse astunud. Naine oli kaevanud rinnus valu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles